Over Juwelier Huijsen

Hoe Juwelier Huijsen begon

Piet Huijsen, een jonge, goed opgeleide horloger-juwelier-opticien op Goeree-Overflakkee, zag zich in 1943 gedwongen Zeeland te verlaten door de Duitse dreiging het eiland onder water te zetten. Jannie, zijn verloofde, was “in betrekking” in Den Haag. Piet kwam in Doetinchem terecht, alwaar hij aan de slag ging bij de fa. Zetsma, destijds een gerenomeerd juweliersbedrijf. Ongelukkigerwijs wordt Piet opgepakt door de “Arbeitseinsatz” en op de trein naar Hannover gezet. Piet springt in Emmerich uit de trein en wordt liefdevol opgenomen door de familie Adams, lokale juwelier, waar hij gelijk aan het werk kan. Het verschrikkelijke bombardement op Emmerich van 7 okt 1944 (3000 doden!) doet hem wederom op de vlucht slaan en Piet komt in Zevenaar terecht. De fam. Adams zou het bombardement niet overleven.

In Zevenaar werkt Piet nog een poosje voor juwelier Lukassen (Doelenstraat) alvorens hij, kort na het einde van de oorlog, met zijn Jannie trouwt en in 1946 een juwelierszaak begint in Zevenaar.

Huidige eigenaar Hubèrt (inmiddels 3e generatie): “Nu hebben we een  moderne zaak, we zijn goed met de tijd meegegaan. Onze winkel is zojuist compleet gerenoveerd en daardoor groter en lichter geworden. We voeren vele topmerken exclusief voor de regio en onze service wordt geroemd. Hard werken en eerlijk zijn, dat was het devies van opa, zo hou je het 75 jaar vol!”

Hieronder: De Fa. Huijsen, gefilmd in 1953. Met dank aan de Cultuur Historische Vereniging Zevenaar.

juwelierzevenaar.nl_juwelier Huijsen_Zevenaar_Liemers_Gelderland

Contactgegevens

Telefoon

E-mail

Adres

Kijkje nemen in de winkel?

Overig

kvk: 09052099
btw-id: NL001862930B56
bank: NL04RABO0171776410

Openingstijden

Dinsdag

9:30 – 17:30

Woensdag

9:30 – 17:30

Donderdag

9:30 – 17:30

Vrijdag

9:30 – 19:00

Zaterdag

9:30 – 17:00

Eigenaar Hubèrt:

Als trotse eigenaar ben ik verheugd om u te verwelkomen in onze betoverende wereld van sieraden. Bij Juwelier Huijsen draait alles om persoonlijke service en aandacht. Of het nu gaat om een speciale gelegenheid of om een zoektocht naar het perfecte cadeau voor uzelf of een geliefde, wij staan klaar om u te helpen bij het vinden van het perfecte stuk. Mijn collega’s en ik ontvangen u graag.

Hubèrt_juwelierzevenaar.nl_juwelier Huijsen_Zevenaar_Liemers_Gelderland